Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури винуватець ДТП понесе реальне покарання

Чи не щодня, нажаль,  порушуються правила дорожнього руху, які призводять до травмування й загибелі людей. Досить часто водії, які керують транспортними засобами та є винуватцями дорожньо-транспортної пригоди, перебувають у стані алкогольного чи іншого сп’яніння. Суспільство у таких випадках вимагає справедливого покарання  таких водіїв.

Разом з тим, вироком Вінницького міського суду від 27.06.2018 за скоєння ДТП засуджено вінничанина за ч. 2 ст. 286 КК України на 5 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням та іспитовим строком.

Досудовим розслідуванням з'ясовано, що правопорушник 10.02.2018, взагалі не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом, будучи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись за кермом автомобіля "RENAULT KANGOO", в обласному центрі, неподалік зупинки громадського транспорту «Електромережа», з необережності, допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину по розмітці нерегульованого пішохідного переходу. Чоловік, внаслідок наїзду, отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Враховуючи наведені обставини, прокурор орієнтував суд першої інстанції на призначення винуватцю ДТП реального покарання у виді позбавлення волі. У подальшому, дотримуючись принципової позиції, подав апеляційну скаргу на зазначений вище вирок, в якій просив суд апеляційної інстанції призначити обвинуваченому покарання у виді реального позбавлення волі.

За результатами розгляду апеляційної скарги 16.08.2018, апеляційний суд Вінницької області звернув увагу на доводи апеляційної скарги прокурора, врахував виступ прокурора та новим вироком скасував вирок Вінницького міського суду, засудивши винуватця ДТП за ч. 2 ст. 286 КК України на 3 роки позбавлення волі реально.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2301