Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2018

Прокуратура на захисті майнових інтересів держави

 Немирівською місцевою прокуратурою виявлено та оскаржено до апеляційного суду Вінницької області незаконне рішення місцевого суду про передачу у власність нерухомого майна – трьох гідроспоруд, які є частиною водних об’єктів площею близько 7 га, розташовані на території с. Гостинне Немирівського району та мають виключний правовий статус.
 Винесення оскаржуваного судового рішення фактично є втручанням в діяльність обласної державної адміністрації та органу місцевого самоврядування уповноважених приймати рішення лише про надання в оренду, а не у власність вказаних об’єктів  нерухомості.
 Незаконне рішення прямо порушувало економічні інтереси держави, оскільки уповноважений орган держави, як розпорядник земельних ділянок водного фонду, що розташовані за межами населеного пункту, був позбавлений можливості продажу на конкурсних засадах права оренди на водні об’єкти, на яких розташовувались спірні гідроспоруди.
 Колегія апеляційного суду Вінницької області, врахувавши  позицію органів прокуратури, дійшла висновку про обґрунтованість доводів апеляційної скарги та винесла постанову, якою скасувала незаконне рішення суду першої інстанції.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2670