Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

Прокуратура на захисті інтересів держави у бюджетній сфері

     На виконання вимог ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» Бершадською місцевою прокуратурою під час встановлення підстав для здійснення представництва інтересів держави в суді вивчено стан додержання вимог законодавства щодо виконання кредитних зобов’язань фізичними та юридичними особами, які отримували позики за рахунок бюджетних коштів.
     Так, згідно з інформацією, отриманою від Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» встановлено, що по двох кредитних договорах, укладених в 2015 році з одним із сільськогосподарських підприємств, зареєстрованих у Крижопільському районі наявна суттєва заборгованість та встановлено факт невиконання суб’єктом господарювання умов кредитних договорів.  З метою недопущення порушень економічних інтересів держави, які виражаються у ненадходженні коштів до обласного бюджету, Бершадською місцевою прокуратурою в інтересах Вінницької обласної ради та комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» скеровано до Господарського суду Вінницької області дві позовні заяви про розірвання кредитних договорів та стягнення заборгованості по поверненню кредитів на загальну суму понад 170 тис. грн.
     Також Бершадською місцевою прокуратурою в травні поточного року подано до суду аналогічну позовну заяву в інтересах цього ж фонду до жительки  Бершадського району про стягнення заборгованості по поверненню кредиту на суму 38,6 тис. грн., який перебуває на розгляді.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2453