Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2018

Прокуратура вкотре наголошує: шкільні приміщення – це приміщення для дітей!

Господарський касаційний суд у складі Верховного Суду поставив крапку у судових справах за позовами Вінницької місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання повернути частину приміщення навчального закладу.

Так, ще у минулому році, Господарський суд Вінницької області відмовив у задоволенні позовів прокурора, визнав правомірними договори оренди, а відтак, право суб’єкта господарювання використовувати приміщення навчальних закладів суто з метою підприємницької діяльності.

З такими рішеннями не погодилася прокуратура Вінницької області та внесла апеляційні скарги.

Рівненським апеляційним господарським судом скасовані зазначені рішення та постановлені нові, якими позови прокурора задоволено, визнано недійсним договори оренди частини приміщення Вінницько-Хутірського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа 1-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад Вінницького району та Комунального закладу «Прибузький навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Вінницького району Вінницької області», укладені між відділом освіти Вінницької районної державної адміністрації та ПАТ "Укртелеком" та зобов’язано відповідача повернути приміщення площею 29,8 кв м та 16,59 кв м відповідно.

Із такими рішеннями не погодився ПАТ «Укртелеком» та подав касаційні скарги задля їх скасування.

Остаточні рішення у цих справах прийняті касаційним господарським судом у складі Верховного Суду, який відхилив касаційні скарги ПАТ «Укртелеком» та залишив у силі постанови Рівненського апеляційного господарського суду.

Прокуратура вкотре наголошує, що приміщення навчальних закладів можуть передаватися в оренду виключно  для надання освітніх послуг.

Неприпустимим є їх використання з метою здійснення підприємницької діяльності орендаря, не пов'язаної з навчально-виховним процесом.

Будь-які маніпуляції щодо надання орендарем безоплатних послуг шкільній громаді чи платних  послуг населенню не є підтвердженням законності оренди.

Закон – один для всіх.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2395