Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

Неуважність водіїв на дорозі та перевищення швидкості призводить до загибелі людей

Калинівською місцевою прокуратурою Вінницької області під час аналітичного вивчення стану злочинності встановлено значене збільшення концентрації дорожньо-транспортних пригод, що спричинило загибель людей, на заокругленні дороги «Виступовичі - Житомир - Могилів- Подільський» (неподалік с. Сальник, Калинівського району).

Лише упродовж ІІ півріччя 2017 – І півріччя 2018 року на вказаній ділянці дороги, внаслідок дорожньо-транспортних пригод, загинуло 7 осіб, 2 особи отримали тілесні ушкодження.

Так, 03.08.2017 на цій дорозі сталась дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів «Мерседес-Бенс» та «Деу Ланос», внаслідок якої водій та 3 пасажири останнього загинули. За результатами досудового розслідування зареєстрованого за даним фактом кримінального провадження установлено, що причиною пригоди стало недотримання безпечної швидкості руху водієм автомобіля «Мерседес-Бенс», внаслідок чого при проходженні повороту автомобіль втратив керованість та виїхав на зустрічну смугу руху.
За аналогічних обставин 22.09.2017 сталась дорожньо-транспортна пригода за участю водіїв автомобілів «Шкода» та «ВАЗ 2109», внаслідок якої водій останнього загинув. За результатами досудового розслідування та судового розгляду зареєстрованого за даним фактом кримінального провадження установлено, що причиною пригоди стало перевищення швидкості та втрата керованості автомобіля «Шкода», з його виносом юзом на смугу зустрічного руху, де і відбулось зіткнення.
За результатами керівникам Управління патрульної поліції у Вінницькій області та Служби автомобільних доріг у Вінницькій області скеровано листи з вимогами провести аудит з безпеки руху на зазначеній ділянці дороги, визначивши конкретні заходи з підвищення безпеки руху, встановлення та усунення факторів ризику, що заважають учасникам дорожнього руху реально оцінити ступінь небезпеки.

На цій же ділянці дороги 30.06.2018 сталось зіткнення автомобілів «Ніссан» та «Сітроен», внаслідок якого 2 особи (водії автомобілів) загинули, ще 2 пасажири отримали тілесні ушкодження. Причини дорожньо-транспортної пригоди наразі встановлюються, попередньо – є аналогічними з наведеними вище.

Аби уникнути ДТП необхідно водіям бути уважними та дотримуватись правил дорожнього руху.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2188