Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

У прокуратурі обговорено стан протидії адміністративним правопорушенням, пов'язаним з корупцією

У прокуратурі Вінницької області, під головуванням очільника відомства Вячеслава Соколового, його заступника - Сергія Сухореброго,  за участю  начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Олега Михайлини, керівників місцевих прокуратур, їх заступників, а також представників управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіку Національної поліції України  відбулась  оперативна нарада. На ній обговорено стан протидії адміністративним правопорушенням, пов'язаним з корупцією.   

Виступаючи перед присутніми, заступник прокурора області Сергій Сухоребрий відмітив, що спеціально уповноваженими суб'єктами у сфері протидії корупції, які функціонують на території Вінницької області у поточному році вжито ряд організаційно-практичних та координаційних заходів, які сприяли збільшенню кількості виявлених правопорушень.

Сергій Сухоребрий зауважив: "У 2018 році до суду направлено 133 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією, що у двічі більше ніж у минулому році. За результатами судового розгляду протоколів, визнано винними та  притягнуто до відповідальності у виді штрафу 61 особу Серед з яких є і депутат Вінницької обласної Ради, двоє державних службовців, 34 депутата сільських, міських, районних рад та 6 посадових осіб органів місцевого самоврядування".

Із загальної кількості притягнутих до відповідальності осіб, 60 - за порушення вимог фінансового контролю, (несвоєчасне подання декларації або неповідомлення чи несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані) та 1 особу за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Олег Михайлина детально висвітлив проблемні питання, які виникають при виявленні адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією, складанні протоколів та їх подальшого судового розгляду.

Очільник відомства Вячеслав Соколовий зауважив, що боротьба з корупцією, у тому числі й з адміністративними правопорушеннями, пов'язаними з корупцією є пріоритетними питаннями у роботі органів прокуратури та  правоохоронних органів, а відтак, необхідно вжити максимум зусиль для її викоренення.

Під час  наради  розроблені спільні організаційно-практичні заходи, які дадуть змогу ефективно протидіяти адміністративним правопорушенням, пов'язаним з корупцією.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2094