Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

На Вінниччині зухвалого вбивцю засуджено до довічного ув'язнення

У листопаді 2016 року жителів Могилів-Подільського району шокувало резонансне умисне вбивство, поєднане з розбійним нападом, шанованого в регіоні, похилого віку місцевого жителя.

Завдяки ефективним діям працівників правоохоронних органів, злочин розкрито в найкоротші строки. Вбивцею виявився раніше судимий сусід померлого. Шляхом проведення негласних слідчих дій та допиту потерпілих встановлено, що вбивця, з корисливих мотивів, вбив свого сусіда, який дуже гарно ставився до хлопця, допомагав йому у скрутних становищах. Вбивця ж не лише не відчував з цього приводу докорів сумління, а навпаки, хизувався вчиненим.

Працівники прокуратури Вінницької області зайняли принципову та наполегливу позицію, в якій орієнтували суд на призначення злочинцю основного покарання у виді довічного позбавлення волі. Це підтримали й потерпілі.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, апеляційний суд Вінницької області новим вироком скасував вирок Чернівецького районного суду, яким вбивцю засуджено за п.п. 6, 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів та з метою приховати інший злочин), ч. 4 ст. 187 (розбійний напад, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згідно нового вироку апеляційного суду зухвалого вбивцю засуджено, за наведені злочини, до основного покарання у виді довічного позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2055