Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратура через суд вимагає сплати пайової участі

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів на території Томашпільського району.

Відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Прокуратурою встановлено, що одним із підприємств смт Вапнярка Томашпільського району проведено будівництво цеху по збиранню, переробці та фасуванню меду  кошторисною вартістю 1,7 млн гривень.

Проте, всупереч вимог Закону, забудовник договір про пайову участь  не уклав та свої зобов'язання в частині сплати коштів у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища у розмірі 17 тис гривень не виконав.

З метою усунення порушень, у травні 2018 року, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Вапнярської селищної ради до суду скеровано позовну заяву про стягнення із забудовника коштів пайової участі. 


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2370