Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2018

За ухилення від сплати за проїзд великовагового транспортного засобу, перевізнику доведеться сплатити майже 21 тис гривень штрафу

Керівництвом держави постійно акцентується увага на необхідності покращення стану доріг та виділяються з бюджету десятки мільярдів гривень на їх ремонт.


Однією із причин незадовільного стану доріг в Україні є ігнорування перевізниками вимог законодавства та перевезення вантажів з перевищенням  габаритно-вагових параметрів.


Згідно Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України,  у разі встановлення, що рух здійснюється без відповідного дозволу або внесення плати за проїзд великовагового та/аб великогабаритного транспортного засобу, така плата визначається органами Укртрансбезпеки залежно від перевищення нормативу хоча б одного вагового або габаритного параметру у подвійному, потрійному або п’ятикратному розмірі. Перевізник зобов’язаний внести плату протягом 30 календарних днів з моменту її визначення.


У зв’язку з ухиленням перевізниками від сплати зазначених платежів прокуратурою Вінниццької області постійно вживаються заходи з метою стягнення цих коштів.


Так, постановою Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов заступника прокурора Вінницької області в інтересах держави в особі Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області до фізичної особи - підприємця про стягнення майже 21 тис гривень за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1862