Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Завдяки вжитим прокуратури області заходам забудовником сплачено кошти пайової участі

Прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Немирова.


Установлено, що однією з юридичних осіб, на підставі договору про сплату залучених коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Немирова, укладеного у 2013 році з Немирівською міською радою, у зв’язку з введенням в експлуатацію автозаправного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, до місцевого бюджету перераховано 132 тис гривень пайового внеску.


У серпні 2017 році обласним управлінням Держаудитслужби встановлено що, в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», визначений у договорі розмір пайової участі занижено на 246 тис гривень. Проте службові особи Немирівської міської ради достатніх заходів щодо захисту інтересів громади не вжили. Забудовник ухилявся від обов’язку сплати зазначених коштів.


Тільки після втручання прокуратури Вінницької області та підготовки матеріалів для представництва інтересів територіальної громади в суді забудовником перераховано до бюджету м. Немирова 246 тис гривень.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2046