Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2018

Найближчих 5 років, за незаконний видобуток піску, ямпільчанин може провести за гратами

За належної спільної роботи Могилів-Подільської місцевої прокуратури та слідчого відділу Ямпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУ НП у Вінницькій області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому здійснювалось за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).


Установлено, що п'ятдесятирічний ямпільчанин, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи відсутність у нього, як фізичної особи, відповідного спеціального дозволу та гірничого відводу на користування надрами на території недіючого кар’єру, що розташований на території земель запасу однієї із сільських рад Ямпільського району, незаконно, за допомогою перфоратора, який працює на стислому повітрі від компресора в масиві пісковику пробурив отвори, які в подальшому засипав не вибуховою руйнівною речовиною та з вказаного масиву відколов 6 блоків каменю пісковику,  загальним об’ємом 10,942 метрів кубічних, який є корисною копалиною загальнодержавного значення.


Внаслідок неправомірних дій обвинуваченого спричинена шкода складає  понад 40 тис гривень.


Довідково: ч. 2 ст. 240 КК України - порушення правил охорони надр, -карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1880