Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2017

Прокуратурою Вінницької області викрито та затримано працівників поліції під час отримання 50 000 грн неправомірної вигоди (ФОТО)

За результатами професійної співпраці слідчих прокуратури Вінницької області, управління ДВБ НП України та управління СБУ у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, сьогодні, 22.09.2017, викрито та затримано на місці події двох службових осіб відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Департамент кіберполіції Національної поліції України, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 50 000 грн, за не притягнення особи до кримінальної відповідальності.
Зазначених працівників поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України після вчинення тяжкого кримінального правопорушення, а саме отримання ними неправомірної вигоди. 
На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник, свідки та підозрювані.
Слідчими та процесуальними керівниками готуються повідомлення про підозру у вчиненні затриманими кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання про відсторонення їх від посад та про обрання останнім запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
   


    Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 6025