Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2023

Прокуратура через суд вимагає привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту в Браїлові, де ховаються діти

Жмеринська окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою до Жмеринської міської ради та виконавчого комітету Жмеринської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на приведення захисної споруди цивільного захисту в смт Браїлові у стан готовності.

Йдеться про протирадіаційне укриття площею 253 м2 місткістю 442 особи, частина якого наразі використовується місцевим ліцеєм та будинком творчості під час сигналу «Повітряна тривога» для прихистку близько сотні дітей.

Водночас у лютому 2023 року спеціальною комісією приміщення визнано обмежено готовим до використання за призначенням та надано рекомендації щодо усунення недоліків. Проте впродовж двох місяців орган місцевого самоврядування не вжив заходів щодо облаштування укриття відповідно до вимог. 

Оскільки необлаштована захисна споруда не повною мірою забезпечує захист цивільного населення, в цьому випадку – дітей, та може створити загрозу для життя та здоров’я, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду відкрито провадження у справі. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 976