Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

Вінничанка отримала 2 роки ув’язнення за виправдовування російської агресії – ухвалено вирок за обвинуваченням прокуратури 

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури в суді доведено винуватість жительки Вінницького району, громадянки України у поширенні матеріалів, у яких міститься прославляння осіб, що здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році (ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

Слідством установлено, що обвинувачена мала стійку проросійську позицію та протягом 2019 – 2022 років активно демонструвала її, публікуючи в заборонених російських «одноклассниках» інформаційний контент антиукраїнського характеру. Найчастіше поширювані матеріали містили глорифікацію осіб з числа військово-політичного керівництва росії та її так званих «героев» війни. 

Для прикладу, жінка розмістила схвальну публікацію про російського командувача дальньою авіацією сергея кобылаша, який відповідав за знищення української військової і цивільної інфраструктури й мирного населення та визнаний в Україні воєнним злочинцем. 

Також вінничанка була онлайн-учасницею понад двохсот груп, з яких більшість проросійського спрямування, як-то: «днр ТВ», «Стоим*zа*Донбасс», «Команда путина онлайн», «Безбандеровская Украина».

Відповідно до висновку експертизи поширювані матеріали мають антиукраїнський зміст та є протиправними.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала. 

Водночас Вінницький міський суд, за результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів, визнав громадянку винуватою та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі. 

Наразі вирок законної сили не набрав. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1057