Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Судитимуть організатора та членів організованої злочинної групи, які, перебуваючи за ґратами, ошукали громадян на 140 тис. грн (ФОТО)

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів організованої групи, які шляхом обману заволоділи коштами мешканців різних регіонів України (ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством установлено, що троє зловмисників, які відбували покарання на Вінниччині за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, за вбивства і крадіжки, телефонували незнайомим абонентам, представляючись працівниками різних структурних підрозділів банківських установ. Члени організованої групи повідомляли людям про те, що хтось хоче здійснити несанкціоновані зняття коштів з їх карткових рахунків. Потерпілі за «порадою» злочинців перераховували кошти на інші рахунки банку, які були підконтрольні членам злочинного угрупування. Ввівши в оману потерпілих,  члени організованої групи завдали їм збитків на понад 140 тис. грн.

За це їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 983