Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмові повідомлення про підозру двом жителям Одеської області та громадянину однієї із сусідніх з Україною держави, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ФОТО)

У ході здійснення досудового розслідування за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками управління Служби безпеки України у Вінницькій області викрито діяльність групи осіб, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Двом жителям Одеської області та громадянину іноземної держави слідчим вручено погоджене прокурором повідомлення про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством установлено, що підозрювані, діючи умисно, сприяли незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню трьох осіб призовного віку через державний кордон України до Республіки Молдова за грошову винагороду у сумі 11 тис. доларів США та 5 тис. євро.

Один із підозрюваних був обізнаним про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

При спробі організувати переправлення осіб через державний кордон України правопорушники були викриті та затримані правоохоронцями.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду подані клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Прокурором організовано виконання слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на швидке, повне, неупереджене розслідування кримінального правопорушення.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1011