Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

Двічі незаконно перетнув кордон України – судитимуть іноземця 

У період дії правового режиму воєнного стану питання законного перетинання державного кордону України є пріоритетом державного значення. Прокуратурою спільно з прикордонними, міграційними та іншими правоохоронним органами вживаються заходи щодо запобігання такому явищу та притягнення до відповідальності порушників. 

Так, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 34-річного громадянина Азербайджанської Республіки за обвинуваченням у незаконному перетинанні державного кордону України особою, якій заборонено в’їзд на територію України, вчинене повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 332-2 КК України). 

Слідством встановлено, що у 2019 році іноземець прибув в Україну та після сплину дозволеного 90-денного строку перебування продовжував знаходитись на її території без законних на це підстав. Надалі органами міграційної служби він був примусово повернений з України із забороною на в’їзд на її територію строком на 3 роки.

Попри це, у 2021 році азербайджанець знову перетнув український кордон – цього разу з новим паспортом зі зміненим прізвищем у ньому. З новим документом у березні 2022 року чоловік виїхав з України в Європу, а коли повертався назад був затриманий співробітникам Державної прикордонної служби України у пункті пропуску «Могилів-Подільський».

За вчинення зазначеного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1440