Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмові повідомлення про підозру членам злочинної групи, які в умовах воєнного стану налагодили незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру членам злочинної групи, які за винагороду організували виготовлення фіктивних документів про навчання в іноземному навчальному закладі з метою безперешкодного виїзду за кордон (ч. 3  ст. 332 КК України).  

За даними слідства, двоє мешканців м. Вінниці за попередньою змовою із невстановленими особами за винагороду в розмірі 4000 доларів США організували виготовлення фіктивних документів, які підтверджували нібито навчання військовозобов’язаної особи у навчальному закладі Республіки Польщі з 2021 року.

Виготовлені фіктивні документи давали право виїзду за кордон зазначеній особі в умовах воєнного стану, що порушує вимоги Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні», Закону України «Про  мобілізаційну  підготовку  та  мобілізацію» та Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України.

Передача коштів членам злочинної групи здійснювалася під контролем працівників УСБУ у Вінницькій області на підставі рішення прокурора Вінницької обласної прокуратури.

Двоє учасників злочинної групи затримані у порядку ст. 208 КПК України після передачі фіктивних документів та отримання другої частини винагороди у розмірі 2500 доларів США.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на з’ясування всіх обставин вчинення злочину та встановлення місцезнаходження інших учасників.  

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1227