Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

Прокурором Немирівської окружної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру чоловікові, який збирав кошти нібито для допомоги військовому шпиталю

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури та за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області ДКП Національної поліції України повідомлено про підозру мешканцю Вінницького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України – шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

За даними слідства, 31-річний чоловік на початку березня 2022 року в соціальній мережі «Facebook» створив профіль з вигаданим прізвищем та розмістив оголошення про благодійний збір коштів нібито для допомоги військовому шпиталю в купівлі необхідного обладнання, зазначивши реквізити своєї банківської картки. Втім підозрюваний не мав наміру здійснювати зазначену допомогу, а вчинив це з метою особистого збагачення.
Таким чином, будучи введеними в оману громадяни упродовж березня     2022 року перерахували на рахунок шахрая грошові кошти на загальну суму 5600 гривень.

За такі дії, відповідно до санкції статті, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1292