Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2022

Сприяв ворогові у підривній діяльності проти України – вінничанина засуджено до реальної міри покарання

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури в суді доведено винуватість 44-річного жителя м. Вінниці за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду обороноздатності, інформаційній, державній безпеці України шляхом надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

Досудовим розслідуванням установлено, що вінничанин, маючи активну антиукраїнську позицію та підтримуючи країну агресора – російську федерацію, за допомогою обміну миттєвими повідомленнями через мережу інтернет месенджер «Telegram» закликав представників російської федерації до нанесення ракетних ударів по Вінницькій телевізійній вежі, а також до нанесення артилерійських ударів підрозділами збройних сил російської федерації по Маріуполю та Харкову. Тим самим надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів судом чоловіка визнано винним та засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1068