Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2022

Суд задовольнив клопотання прокурора та взяв під варту чоловіка, який підозрюється у крадіжці, вчиненої в умовах воєнного стану

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчим відділенням поліції № 2 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слідства, в ніч на 26.03.2022 в м. Гнівані Вінницького району Вінницької області раніше судимий місцевий житель, достовірно знаючи, що власники будинку тимчасово виїхали за межі України, проник в домоволодіння та здійснив крадіжку матеріальних цінностей.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, в ніч на 29.03.2022 він вдруге проник до того ж будинку та підготував для викрадення ряд речей, однак був виявлений та затриманий громадянами, які періодично здійснюють догляд за будинком за відсутністю його власників.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру та судом задоволено клопотання прокурора про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2046