Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2022

За позовом прокуратури в державний бюджет повернуто 338 тис. грн

Господарський суд Вінницької області задовольнив позов Могилів-Подільської окружної прокуратури про визнання договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти недійними та застосування наслідків їх недійсності.

Прокуратура встановила, що у 2018 році відділ освіти одного з районів Вінницької області здійснив закупівлю шкільних парт та стільців для закладів освіти у фізичних осіб-підприємців з порушенням процедури, передбаченої Законом, шляхом поділу предмета закупівлі на частини, за завищеною ціною.

Крім того, закуплені за бюджетні кошти  шкільні меблі не відповідали установленим стандартами Нової Української школи.

У суді прокурори аргументовано довели, що договори про закупівлю товарів за бюджетні кошти є недійсними.
Наразі рішення суду реально виконано. До місцевого бюджету повернуто 338 тис. гривень, які будуть використані для освітніх цілей відповідно до вимог чинного законодавства.

Зазначимо, що у 2021 році на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства прокурорами Вінницької обласної та окружних прокуратур пред’явлено 43 позови на суму 7,5 млн грн. Задоволено 19 позовів на суму 22 млн грн з урахуванням позовів минулих років, 6 проваджень судами області закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачами вимог прокурора.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1755