Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2022

Вперше за останні шість років прокурори Немирівської окружної прокуратури задокументували та до суду передали обвинувальний акт за фактом отримання державним реєстратором 5 тис. доларів неправомірної вигоди (ФОТО)

Немирівською окружною прокуратурою затверджено та до суду передано обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків начальника відділу надання адміністративних послуг однієї з територіальних громад, який обвинувачується в отриманні 5 000 доларів США неправомірної вигоди за здійснення державної реєстрації договору оренди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у вересні 2021 року обвинувачений вимагав, а згодом отримав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 5 000 доларів США за проведення державної реєстрації договору оренди земельної ділянки площею 35 га строком на 25 років.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокурори роблять усе, аби викорінити корупцію із нашого життя. Якщо вам відомі такі факти, телефонуйте на «гарячу лінію» Вінницької обласної прокуратури – (0432) 67-22-06 або надсилайте звернення на електронну адресу [email protected]

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1177