Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2021

За збут гранати, наркотичних засобів та психотропних речовин вінничанин найближчі 7 років проведе за ґратами

Вінницькою обласною прокуратурою в суді доведено винуватість 42-річного жителя м. Вінниці у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно) КК України.

За результатами досудового розслідування, яке проводилось слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області, та судового розгляду встановлено, що обвинувачений зберігав за місцем свого проживання у м. Вінниці корпус оборонної осколкової ручної гранати Ф-1, яку згодом продав іншій особі за 500 гривень.

Окрім того, у своєму помешканні вінничанин незаконно зберігав з метою збуту психотропні засоби та наркотичні речовини. Під час обшуку у його квартирі було виявлено й вилучено амфетамін, метадон, канабіс та засоби для здійснення фасування заборонених речовин (4 електронні ваги, полімерну ложку та близько сотні полімерних пакетиків із застібками).

За результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів Вінницьким міським судом чоловіка визнано винуватим та засуджено до покарання у виді 7 років 3 місяців позбавлення волі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1758