Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2021

Начальнику відділення пошти, яка розтратила кошти АТ «Укрпошта», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику одного із відділень «Укрпошти» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Слідством установлено, що з травня 2021 року до червня 2021 року на той час начальник одного із відділень «Укрпошти» у Хмільницькому районі Вінницької області, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила кошти з каси відділення, які були їй ввірені, чим завдала Вінницькій дирекції АТ «Укрпошта» матеріальної шкоди в сумі понад 117 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1513