Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

Прокуратурою оскаржено незаконне судове рішення, яке порушувало бюджетні інтереси держави

Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Немирівської окружної прокуратури на рішення Немирівського районного суду Вінницької області про визнання за фізичною особою права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

Встановлено, що на території Немирівської громади підприємець використовує нежитлові приміщення площею 191,2 кв. м вартістю 2,4 млн грн для здійснення підприємницької діяльності. 

Відповідно до норм чинного законодавства він, за наявності титульного власника, не мав права на визнання в судовому порядку права власності на зазначене нерухоме майно за набувальною давністю. Однак вказана особа звернулася до суду, який своїм рішенням визнав за нею таке право. 

Під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень прокуратурою з’ясовано, що рішення судом постановлено незаконно, оскільки заявник, відповідно до закону, не сплатив обов’язкових платежів до бюджету, а відтак не міг претендувати на майно. 

Представляючи інтереси держави, прокуратура в апеляційному порядку оскаржила рішення Немирівського районного суду. Постановою Вінницького апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено, відтак попереджено незаконне визнання права власності на об’єкти нерухомості без сплати обов'язкових платежів до бюджету.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631