Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

Прокуратура в апеляційному порядку відновила законність розпорядження земельними ділянками вартістю понад пів мільйона гривень 

Органи прокуратури Вінниччини, реалізуючи функцію представництва інтересів держави, ініціюють перегляд судових рішень, виявлених в порядку моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень. Насамперед, це стосується рішень щодо незаконного визнання права на земельні ділянки.

Так, Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Бершадського районного суду про визнання за фізичною особою права на земельну частку (пай). Йдеться про земельну ділянку на території Бершадської громади площею 1,8 га орієнтовною вартістю 200 тис. гривень.

Своїм рішенням суд першої інстанції постановив виділити позивачу в натурі земельну ділянку. У цьому випадку суд вийшов за межі своїх законних повноважень та вирішив питання, яке належить до компетенції органів виконавчої влади.

Зі схожих підстав Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Немирівської окружної прокуратури на рішення Немирівського районного суду, яким за фізичною особою незаконно визнано право на земельну частку (пай) площею 2,5 га вартістю 330 тис. грн на території Брацлавської громади. 

Відтак у комунальну власність громад буде повернено 4,3 га землі вартістю 530 тис. грн. Наразі органами прокуратури вживаються заходи для реального виконання рішень суду. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1788