Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

У Вінницькій обласній прокуратурі відбулася зустріч із координатором секторальної робочої групи з профільними громадськими організаціями, ЗМІ та журналістами (ФОТО)

У Вінницькій обласній прокуратурі 9 вересня відбулася робоча зустріч заступників керівника обласної прокуратури Олександра Смуригіна та Антона Ковальського з регіональним представником Інституту масової інформації у Вінницькій області Антоном Булгаковим.

Зустріч проведено в рамках створеної з ініціативи Офісу Генерального прокурора окремої платформи – секторальної робочої групи з профільними громадськими організаціями, ЗМІ та журналістами, які є потерпілими внаслідок своєї професійної діяльності. 

Під час зустрічі О.Смуригін та А.Ковальський поінформували координатора групи про стан досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів. А також про роботу міжвідомчої робочої групи із зазначеного питання, яку було створено у травні цього року з ініціативи прокуратури із залученням до її складу представників правоохоронних органів області.

Учасники обмінялися думками, висловили своє бачення щодо можливих реальних шляхів вирішення проблемних питань. 

Голова міжвідомчої робочої групи Олександр Смуригін зауважив, що напередодні світова спільнота відзначала Міжнародний день солідарності журналістів, суть якого – зміцнення єдності представників професії у відстоюванні своїх прав. Завданням же органів досудового розслідування та прокуратури є захист прав представників засобів масової інформації та гарантій їх діяльності. 

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1484