Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

У Гайсинському районі судитимуть сільського голову, який дозволив вирубати дерева в заказнику

Гайсинською окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно одного з колишніх сільських голів Гайсинського району, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев, вчинена на територіях природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто невиконання службовою особою своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 388 (знищення майна, на яке накладено арешт, здійснене особою, якій це майно ввірене) КК України.  

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2020 році посадовець, обіймаючи посаду сільського голови, неналежно виконував свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, уклав із фізичною особою-підприємцем договір на вирубування дерев в межах заказника.

Внаслідок недбалих дій очільника громади було незаконно вирубано 121 дерево порід тополя, верба, липа, берест. Спричинені державі збитки склали майже 770 тис. грн.

Окрім того, незважаючи на ввірені йому на відповідальне зберігання незаконно зрубані 114 стовбурів дерев, на які було накладено арешт ухвалою слідчого судді, сільський голова дав вказівку використати як дрова.

У кримінальному провадженні прокурором заявлено цивільний позов про відшкодування спричинених державі збитків, який передано до суду з обвинувальним актом.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1911