Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

41-річний житель м. Ладижина підозрюється в антиукраїнській пропаганді

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 41-річному жителю м. Ладижина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 КК України (публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік користувався забороненою в Україні соціальною мережею «Одноклассники», де мав власний акаунт. На своїй сторінці ладижинець поширював тексти з відвертими закликами до порушення територіальної цілісності України та захоплення державної влади. Незаконний зміст цих повідомлень підтверджено проведеною судово-лінгвістичною (семантико-текстуальною) експертизою.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області. На сьогодні тривають необхідні слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1747