Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Патрульного з Могилів-Подільського району підозрюють в отриманні 10 тис. грн неправомірної вигоди (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, та за оперативного супроводу Вінницького управління ДВБ НП України повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції Могилів-Подільського району, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Установлено, що 22-річний поліцейський, нехтуючи законодавством та всупереч інтересам служби, з метою власного збагачення, вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. гривень. Співробітник поліції взяв хабаря за нескладання протоколу щодо водія, який керував транспортним засобом напідпитку, та за повернення йому вилучених документів.

За заявою кермувальника патрульного було затримано правоохоронними органами після отримання ним зазначеної суми грошей.

Сьогодні, 24 червня, Вінницький міський суд задовольнив клопотання прокуратури про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном на 60 діб із визначенням застави у сумі 181 тис. грн. Також на час досудового слідства поліцейського відсторонено від займаної посади.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1687