Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Громадянину Росії, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 51-річному громадянину Росії у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Слідством установлено, що правопорушник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz »,  рухаючись проїжджою частиною вулиці Комарова в м. Вінниці, допустив наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку по правому краю проїжджої частини. У результаті ДТП потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

За клопотанням Вінницької окружної прокуратури міським судом до водія застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Згідно з ч. 1 ст. 286-1 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1469