Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

За сприяння прокуратури Сутисківській територіальній громаді передано майно вартістю понад 3 млн грн

Тиврівським районним судом задоволено позовну заяву Вінницької окружної прокуратури про передачу в комунальну власність безхазяйного нерухомого майна.

Під час вивчення прокуратурою стану дотримання вимог чинного законодавства було встановлено, що на території Сутисківської громади Вінницького району перебуває безхазяйне нерухоме майно, а саме – будівля загальною площею 220 м2 вартістю 3,3 млн гривень. Вона не має власника, та від 2019 року взята на облік як безхазяйна із занесенням у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

З огляду на те, що селищна рада не звернулася до суду із заявою про прийняття у власність зазначеного майна, відповідні вимоги заявила прокуратура. Суд задовольнив заяву прокурора, відтак будівлю передано у комунальну власність територіальної громади.

У прокуратурі наголошують, що невчасне прийняття у власність майна органом місцевого самоврядування призводить до втрати фінансових надходжень до бюджету. Водночас ненадходження додаткових коштів до місцевого бюджету обумовлює необхідність у фінансовій підтримці громади з державного бюджету, чим порушуються економічні інтереси держави.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1443