Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

До суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розкрадання бюджетних коштів

Прокурорами Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації, який обвинувачується  у розкраданні та подальшій легалізації бюджетних коштів, виділених на проведення ремонтних робіт доріг тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідством установлено, що у 2018 році сільська рада уклала договір підряду з  юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, про капітальний ремонт сільської дороги. З’ясовано також, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в акті виконаних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи та встановлено вартість завданих територіальній громаді збитків на суму майже 240 тис. грн.

У подальшому безпідставно отримані кошти легалізовано шляхом вчинення фінансових операцій.

Прокурором у провадженні разом із обвинувальним актом до суду передано цивільний позов в інтересах органу місцевого самоврядування з метою відшкодування збитків, завданих злочином. Також на підставі ухвали слідчого судді накладено арешт на майно на суму понад 1 млн 600 тис. грн.


 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1815