Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Прокуратурою попереджено незаконне користування 48 га державної землі вартістю майже 6 млн гривень

Органами прокуратури Вінниччини реалізується така форма представництва, як ініціювання перегляду судових рішень, виявлених в порядку моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень, у тому числі, які стосуються незаконного визнання права постійного користування землями державної власності.

До прикладу, Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури, подану в інтересах держави у справі за позовом фізичної особи про визнання права постійного користування на земельну ділянку державної власності площею 48 га вартістю майже 6 млн гривень.

Установлено, що рішенням суду першої інстанції за жителькою Немирівського району визнано право постійного користування 48 га землі для ведення сільськогосподарського виробництва в порядку спадкування, що не передбачено чинним законодавством.

Узявши до уваги доводи прокурора, Вінницький апеляційний суд  скасував рішення суду першої інстанції, відтак наразі попереджено незаконне визнання права постійного користування землею за фізичною особою.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1235