Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Прокуратура оголосила про підозру податківиці, яка одержувала хабарі (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників СБУ у Вінницькій області повідомлено про підозру службовій особі податкового органу Вінниччини в одержанні та повторному одержанні неправомірної вигоди у завуальованій формі від підконтрольних платників податків – суб’єктів підприємницької діяльності за надання безоплатних сервісних послуг (ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що податківиця впродовж 2020 року, здійснюючи безоплатне сервісне обслуговування платників податків, одержувала неправомірну вигоду від суб’єктів господарювання. Кошти посадовиця брала за надання консультацій щодо правильного та вчасного подання податкової звітності; завчасне попередження про необхідність подачі декларацій та про своєчасність внесення відповідних коригувань до вже поданих податкових декларацій, з метою уникнення негативних наслідків для суб’єкта господарювання у вигляді нарахування штрафних санкцій та відповідно проведення камеральних перевірок без виявлення порушень щодо них надалі. Кошти у незначних сумах, на прохання жінки, клієнтами систематично перераховувалися на належний їй банківський картковий рахунок.

На сьогодні стосовно підозрюваної вирішується питання про відсторонення її від посади. До суду скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1580