Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Судитимуть «ворожку» за шахрайство

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно вінничанки, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), та аналогічних дій вчинених повторно.

Слідством установлено, що обвинувачена ошукала вінничанок, які йшли вулицями міста на роботу. 23-річна жінка, реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння чужим майном шляхом обману, переконала потерпілих у тому, що якщо вона не проведе необхідні обряди ворожіння, хтось із родичів останніх постраждає. Жінки введені в оману, будучи збиті з пантелику, не встигли й отямитись і зрозуміти, що відбувається, як позбулися золотих прикрас, а від ворожки й сліду не залишилося.

У разі доведення винуватості в судовому порядку, обвинуваченій загрожує покарання у виді штрафу від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 68000 гривень), або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою та не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1876