Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

Підозрюваних у збуті наркотиків взято під варту (ФОТО)

За безпосередньої участі прокурорів Вінницької окружної прокуратури проведено спецоперацію, під час якої відбулось ряд обшуків, у тому числі й у   Літинській виправній колонії № 123.

У ході обшуків вилучено значну кількість наркотичних засобів, знаряддя для вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Крім того, вилучено транспортний засіб, термінали зв’язку та грошові кошти, отримані від реалізації наркотиків.

У порядку ст. 208 КПК України затримано 2 осіб за підозрою у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів.

На даний час, завдяки системній роботі прокурорів та наявності беззаперечних доказів, Вінницьким міським судом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та розглядається клопотання про арешт їхнього майна.

У кримінальному провадженні продовжуються слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення інших фігурантів вчинення злочину та документування їхньої протиправної діяльності.

Згідно з ч. 2 ст. 307 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Однак слід зауважити, що правова кваліфікація в подальшому може змінитись у бік обтяження.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                 

 

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1402