Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Вінничанин, який напідпитку спричинив ДТП з чотирма потерпілими, постане перед судом

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя м. Вінниці, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Слідством установлено, що в грудні 2020 року водій легкового автомобіля, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухався з перевищенням дозволеної швидкості по населеному пункту. Керманич не дотримався безпечного інтервалу під час руху і допустив дотичне зіткнення з автомобілем, який рухався попереду в попутному напрямку.

Після цього чоловік, не переконавшись у безпеці маневрування, звернув ліворуч, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з технічно-справним мікробусом, який рухався у зустрічному напрямку по належній смузі руху.

Унаслідок зіткнення автомобілів четверо людей отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості та надалі були доставлені до лікувального закладу для надання медичної допомоги.

У разі доведення винуватості водія в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді штрафу в розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 85000 гривень), або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт до 6 місяців, або до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1575