Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2021

Вінничанина судитимуть за облаштування «нарколабораторії» у житловому будинку

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 49-річного жителя м. Вінниці, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво та зберігання психотропних речовин у великих розмірах без мети збуту), ч. 2 ст. 311 КК України (незаконне придбання та зберігання прекурсорів у великих розмірах з метою їх використання для виробництва психотропних речовин), ч. 1 ст. 313 КК України (придбання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин).

Слідством установлено, що вінничанин, попередньо придбавши спеціальне лабораторне обладнання та необхідні прекурсори, організував у підвалі однієї з багатоповерхівок міста підпільне виробництво амфетаміну. Чоловік самостійно виготовляв психотропну речовину для власного вживання, допоки не був викритий працівниками поліції.

Під час обшуків в обвинуваченого вилучено 15 г порошкоподібної речовини, яка містить амфетамін, а також – сірчану та азотну кислоти, фенілнітропропен, полімерні ємності, лійки, сита різних розмірів, мірні склянки, медичні шприци, електронні ваги, скляні лабораторні колби та кульковий холодильник.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1282