Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2021

Листоношу з Немирівської громади судитимуть за привласнення 66 тис. грн

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 35-річної жительки Немирівської територіальної громади, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі).

Під час досудового розслідування установлено, що у липні 2020 року листоноша отримала у відділенні поштового зв’язку грошові кошти у сумі 66 тис. грн, які їй були ввірені та призначені для пенсійних і соціальних виплат громадянам. Обвинувачена, маючи умисел на привласнення коштів, не передала їх адресатам, а використовувала для особистого збагачення.

У разі доведення винуватості жінки в судовому порядку їй загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1467