Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

За фактом незаконної вирубки дерев у держлісгоспі на Вінниччині про підозру повідомлено ще одній особі

Як повідомлялося раніше за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури двом співробітникам одного з державних лісогосподарських підприємств Вінниччини повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Майстрів лісу підозрюють у заподіянні збитків на суми 1,7 млн грн та 3,3 млн грн.

На сьогодні за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості ч. 2 ст. 367 КК України) ще одній особі.  

Досудовим розслідуванням встановлено, що майстер лісу, будучи матеріально відповідальною особою за ввірені йому лісові ресурси, протягом 2019 – 2020 років допустив незаконну вирубку 12 грабів та 98 дубів. Відповідно до висновку судової товарознавчої експертизи, лісовому господарству спричинено збитки на суму понад 1,8 млн грн.

Наразі в межах досудового розслідування вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчиненого правопорушення.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1288