Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

За хабар водій з Одещини хотів уникнути відповідальності за перевезення великогабаритного вантажу без дозволу

Бершадською місцевою прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеської області про обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

За даними слідства водій, який на причепі вантажного тягача перевозив великогабаритний вантаж за маршрутом, на який він не мав дозволу Департаменту патрульної поліції та, будучи зупиненим працівниками поліції, тричі пропонував їм грошові кошти в розмірі 1 тис. грн за ненакладення на нього адміністративного стягнення. При цьому чоловік неодноразово попереджався про кримінальну відповідальність за такі дії.

Відомості за цим фактом невідкладно були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів винуватості водія та передано обвинувальний акт до суду разом із угодою про визнання винуватості, укладеною між прокурором та підозрюваним.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1432