Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

За отримання неправомірної вигоди до суду передано обвинувальний акт стосовно співробітника однієї з виправних колоній Вінниччини (фото)

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника однієї з виправних колоній області за отримання неправомірної вигоди від особи, яка відбуває покарання, вчинене повторно (ч. 1 ст. 368 та ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, черговий помічник начальника установи відділу нагляду і безпеки виправної колонії у червні 2020 року попередньо придбав, а згодом передав ув’язненому мобільний телефон, використання якого заборонене згідно з чинним законодавством. За вказану послугу правоохоронець одержав неправомірну вигоду у розмірі 2200 грн, які були перераховані на його банківську картку.

Надалі, повторно, співробітник колонії у липні 2020 року попередньо придбав, а згодом передав ув’язненому декілька мобільних телефонів та зарядних пристроїв до них, використання яких заборонене згідно з чинним законодавством. За цю послугу службова особа одержала неправомірну вигоду у розмірі 3200 грн, які були перераховані на його банківську картку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСР у Вінницькій області ДСР НП України.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                   

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1676