Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

За втручання прокуратури дітям-сиротам виплатять грошову допомогу

Жмеринська місцева прокуратура звернулася з позовом до Вінницького окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність управління освіти Жмеринської міської ради. Прокурор звернувся до суду щоб зобов’язати управління виплатити одноразову грошову допомогу випускникам загальноосвітніх закладів міста з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про порушення стало відомо під час вивчення прокурорами стану дотримання соціальних і майнових прав дітей-сиріт, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Встановлено, що посадові особи управління освіти не вжили заходи щодо виплати трьом дітям цієї категорії належної їм державної грошової допомоги у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів або близько 14 тис. гривень. Загальна сума, яка має бути виплачена випускникам, становить майже 41 тис. гривень.

З огляду на порушення посадовцями ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» у грудні 2020 року прокуратура подала до суду позовну заяву. Наразі Вінницьким окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1502