Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

Прокуратурою попереджено незаконне звільнення засудженого з Вінницької виправної колонії № 86

Вінницьким апеляційним судом за результатами розгляду апеляційної скарги Вінницької місцевої прокуратури скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено безпідставне клопотання начальника виправної колонії про заміну невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі на виправні роботи засудженому, який відбуває покарання за умисне вбивство з корисливих мотивів та вчинення інших тяжких і особливо тяжких злочинів (крадіжка, розбій та незаконне заволодіння транспортним засобом).

Установлено, що будучи раніше неодноразово судимим, звільняючись умовно-достроково від відбування покарання, засуджений, за період відбування покарання у виправній колонії, належних висновків для себе не зробив, вчиняв злісні порушення, а сумлінною поведінкою та ставленням до праці не довів своє виправлення.

Більше того, вину у вчиненні злочинів, за які його засуджено, у тому числі щодо протиправного заподіяння смерті іншій людині, засуджений так і не визнав.

Водночас, судом першої інстанції, незважаючи на вищевказані характеризуючі матеріали, задоволено клопотання начальника Вінницької виправної колонії № 86 про застосування пільги, передбаченої ст. 82 КК України, однак апеляційний суд підтримав позицію прокурора щодо незаконності такого рішення.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1523