Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Повідомленно про підозру за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на суму 150 млн грн екс-керівнику державного підприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, сьогодні, 23 жовтня,   повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства  «Мурафський кар’єр» за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, директор державного підприємства "Мурафський кар’єр", в період часу з 02.06.2015 по 31.12.2018,  всупереч вимог ст. ст. 14, 15, 16, 17 Кодексу України про надра, п. 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, достовірно знаючи про те, що у вказаного державного підприємства   спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, а у подальшому анульований, організував, незаконне видобування  флюсового вапняку на території Жданівського родовища, яке перебувало в користуванні підприємства.

Встановлено, що керівником організовано незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення - вапняку флюсового  в кількості 58811 м3, що  становить 104 683 т.  Вказані злочинні дії призвели до заподіяння  збитків державі на суму 150 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.


Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

          

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1902