Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2020

У Вінниці судитимуть посадовця та підприємця, що заволоділи бюджетними коштами

Вінницькою місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння державними коштами при закупівлі оновлень аеронавігаційних баз даних повітряних суден, у тому числі й для військових частин, які представляють Україну в миротворчому контингенті ООН на території країн Африки ( ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, працівник одного із центрів забезпечення Збройних Сил України, при підготовці тендерної документації, умисно завищив очікувану вартість на вказані послуги, після чого, шляхом внесення до офіційних документів тендерної документації завідомо неправдивих відомостей, звузив коло учасників відкритих конкурсних торгів та забезпечив підставному підприємцю перемогу у торгах. Внаслідок таких дій, посадовець та підприємець заволоділи бюджетними коштами на суму більше 300 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1619