Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Судитимуть жінку, яка, в нетверезому стані за кермом автомобіля, здійснила наїзд на малолітніх дітей

Вінницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження). Досудовим розслідуванням установлено, що жителька одного з сіл Вінниччини, перебуваючи в нетверезому стані, сіла за кермо легкового автомобіля та, не впевнившись у безпеці руху, здійснила наїзд на чотирьох малолітніх дітей, внаслідок чого одна дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження. 

Наразі обвинувачена перебуває під цілодобовим домашнім арештом. У разі доведення вини в судовому порядку, їй загрожує  покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1775