Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

На Вінниччині викрито злочинну групу, яка підозрюється у шахрайстві (фото)

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області слідчим управлінням ГУНП України спільно з управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України викрито діяльність організованої злочинної групи, членами якої під приводом надання послуг з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн Близького Сходу та Європейського Союзу, шляхом укладення завідомо нікчемних договорів, здійснювалось подальше заволодіння грошовими коштами потерпілих, а також збут підробних ID-карт громадян ЄС.

Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство, тобто заволодіння чужим майном. шляхом обману, вчинене організованою групою, - карається у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!!!
Якщо Ви стали жертвою шахрайських дій при працевлаштуванні на роботу за кордоном, просимо звертатись до прокуратури Вінницької області за номером "гарячої лінії"  тел. 0432 67-22-06.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області


 

кількість переглядів: 2188